Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

October in Mykonos part I

"This time I feel the blues have departed"
Στο νησί που μέχρι το φετινό καλοκαίρι δεν ήθελα να επισκεφθώ και τελικά έγινε το αγαπημένο μου, ο Οκτώβρης είναι ακόμη πιο γλυκός από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο -και όχι μόνο γιατί επιτέλους, μπορείς να περπατήσεις το νησί και να το απολαύσεις με κάθε σου αίσθηση, σχεδόν μόνος, αλλά γιατί του πάει το Φθινόπωρο, του πάει ο χειμώνας, του πάει το σκούρο μπλε της θάλασσας και το κύμα. Του πάει το πρωινό ξύπνημα από τα κύματα της θάλασσας, και η βραδινή βόλτα στα αχανή σοκάκια της Χώρας -το καλοκαίρι δεν συνειδητοποιείς πόσο πολλά είναι, γιατί τα ανοιχτά καταστήματα λειτουργούν σαν πυξίδα-, του πάει η ησυχία της άδειας παραλίας, του πάνε μέχρι και οι λιγοστοί Κινέζοι τουρίστες που βγάζουν φωτογραφίες μέχρι και στο παγωτατζίδικο. Ο Οκτώβριος στη Μύκονο δίνει την αίσθηση πως επιστρέφεις -ήρεμος και ευτυχισμένος- στο σπίτι σου, μετά από ένα ταξίδι κάπου μακριά, και πολύβουα. Και, ναι, δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από αυτή. 
    
More Mykonos
xxxx


2 σχόλια:

  1. I am the same Nat, no desire to go to Mykanos, you went in the best month, you might not have liked it in high season, just too busy and noisy I imagine,as are most places.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Well, i went back in August for the first time and although the island was full, i loved it. I was cooler than ever. Didn't even recognize myself!

      Διαγραφή

Write me your comments