Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Fashion Room Service XXL edition


Όταν μιλάμε για μόδα, σαφέστατα μιλάμε για φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα. 
Μιλάμε για το διαφορετικό (όχι το εξεζητημένο, ούτε το υπερβολικό). 
Το ουσιαστικά πρωτότυπο, το ιδιαίτερο, αυτό ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα. 
Στο Fashion Room Service -το δεύτερο για μένα, ως επισκέπτρια- περιλάμβανε μερικά ουσιαστικά στιγμιότυπα μόδας. 
Πρώτο-πρώτο, και δεν θα μπορούσα να μην το βάλω σε αυτή τη θέση, ως λάτρης και των κοσμημάτων, αλλά κυρίως των παραμυθιών, αυτό το κολιέ ή παντατίφ -ή όπως το λένε-, που απεικονίζει τον Λαγό και το Ρολόι του από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. 
Το δεύτερο στιγμιότυπο δεν είναι ακριβώς Μόδα, είναι όμως αυτό που ξεχωρίζει από όπου κι αν κοιτάξεις μέσα σε αυτή την πόλη, χάρη στη διαχρονική ομορφιά του.    


 Η αλήθεια είναι πως ένα ξενοδοχείο δεν φτάνει για να χωρέσει όλα αυτά τα ταλέντα, αλλά και μία ημέρα δεν φτάνει για να γυρίσει κανείς και τα τρία ξενοδοχεία στα οποία φέτος το  ΟΖΟN αποφάσισε να συγκεντρώσει τα ταλέντα αυτά. Οπότε επισκέφθηκα το Fresh Hotel Athens στη Σοφοκλέους, το City Circus (πόσο γλυκό, σαν εκμοντερνισμένο hostel) στου Ψυρρή και ακριβώς απέναντι το εργαστήριο μόδας της Βίκυς Καγιά Fashion Workshop by Vicky Kaya, στο οποίο παρουσιαζόταν και μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση από τους σπουδαστές. Και είχε και live τους Οnirama στην ταράτσα, αν δεν είχες ήδη κουραστεί από το hotel touring. Τι ωραία, πάντως, να δίνεται βήμα σε νέους δημιουργούς, και μάλιστα στη "θαλπωρή" ενός δωματίου ξενοδοχείου. Α! ήταν και η φίλη μας η Έλενα Μεντζέλου στο performance Rites of Passage Project (στο δωμάτιο 810), ντυμένη, ξαπλωμένη, με μάτια κλειστά -μούρλια. Θα σας εξηγήσω γιατί. 
Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα. 
(Για να δείτε ακριβώς ποιοι συμμετείχαν, παρακαλώ πατήστε εδώ)
Περιμένουμε ήδη το επόμενο fashion room service. 







Νάτη η Έλενα. Λοιπόν, οι δύο καλλιτέχνιδες Ελισάβετ Καπογιάννη και Ερατώ Κουλουμπή κοίταξαν από ένα διαφορετικό πρίσμα και με αυτοσαρκαστική διάθεση στοχάζονται επάνω στον συμβολισμό και τη ματαιοδοξία του ρούχου και του κοσμήματος, όσον αφορά τη διακόσμηση του ανθρώπινου σώματος.


















To προηγούμενο Fashion Room Service εδώ

2 σχόλια:

  1. You do get around to so many exciting things Nat.That mad March hare and clock necklace was very clever and ....diverse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Write me your comments